Ανασφάλιστα 2.000 περίπου οχήματα στο Ν. Καρδίτσας

Περίπου 2.000 οχήματα στο Νομό Καρδίτσας κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Αυτή τη διαπίστωση έκαναν στο «Νέο Αγώνα» παράγοντες της αγοράς, με αφορμή τους εξονυχιστικούς ελέγχους που θα ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, (ΑΑΔΕ) για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ωστόσο, τόνισαν πως ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων στο Νομό έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω των τσουχτερών προστίμων.

Παράλληλα, επισήμαναν πως όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ακόμη άδεια και αριθμό κυκλοφορίας θα πρέπει άμεσα, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες στην αρμόδια ΔΟΥ, είτε να ασφαλίσουν το όχημά τους.

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στη συνέχεια θα αποσταλούν ειδοποιήσεις στους παραβάτες με το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν για πρόστιμο-παράβολο.

Στην περίπτωση που τα οχήματα είναι ανασφάλιστα, μόνο η προηγούμενη πληρωμή του παραβόλου θα ανοίγει το δρόμο της ασφάλισης, ενώ αν έχει γίνει λάθος θα πρέπει να προχωρήσουν στη διόρθωσή του.

Τα πρόστιμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ανέρχονται σε:

100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά

150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών

200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά

250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού

Προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών έχουν οι νέοι αγοραστές οχημάτων προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.

Στην τελευταία διασταύρωση που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ εντόπισε 436.653 ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία βρέθηκαν ως πιθανόν ανασφάλιστα.

Όσοι έχουν ανασφάλιστο ΙΧ θα παραλάβουν στη θυρίδα τους στο Taxisnet ένα τυποποιημένο μήνυμα με το οποίο θα ενημερωθούν ότι «εντοπίστηκαν ως κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων».