Ανοίγουν από αύριο Δευτέρα τα καταστήματα με εποχικά είδη, ενόψει των Χριστουγέννων.

Όπως ανακοινώθηκε, ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη και θα λειτουργήσουν ως τις 8 Ιανουαρίου με διευρυμένο ωράριο, δηλαδή από τις 07:30 μέχρι και τις 20:30.

Οι καταναλωτές θα πρέπει πριν μεταβούν στα καταστήματα με εποχικά είδη να στείλουν SMS στον κωδικό 2 στο 13033.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης υπογράμμισε πως τα μέτρα που θα ισχύουν είναι αυστηρά καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όπως και η τήρηση της απόστασης στα δύο μέτρα.

Συνολικά θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά 100 τ.μ., ενώ για καταστήματα που είναι πάνω από 100 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση ασανσέρ, ενώ αν χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετική ανάγκη η πληρότητα θα πρέπει να είναι στο 40%. Όταν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, απαγορεύεται εντελώς η χρήση ανελκυστήρα, με εξαίρεση τα ΑμΕΑ.

Πως θα λειτουργήσουν

 Ειδικότερα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021, και από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 20:30 θα λειτουργούν τα καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να τα επισκέπτονται στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2».

Χριστουγεννιάτικα είδη οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν και από τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στην απογευματινή ενημέρωση των δημοσιογράφων «δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων», ενώ ανακοινώνοντας τους ΚΑΔ που μπορούν να λειτουργήσουν υπογράμμισε ότι αυτοί οι ΚΑΔ, ως δευτερεύοντες, απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.