Μεγάλα και σημαντικά έργα με καθοριστική συμβολή στην ομαλή λειτουργία της πόλης του Βόλου, κυρίως σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ή στη φάση ολοκλήρωσής τους, είτε ξεκινούν σύντομα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Μπέος ολοκληρώθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες και σύντομα, στις 20 Σεπτεμβρίου, περίπου, ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου από τους κυκλικούς κόμβους, αυτού στην οδό Αθηνών με Λαρίσης, που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες και που προβλέπει και την επέκταση της εκεί γέφυρας. Το έργο αυτό βρίσκεται σε συνάφεια με αυτό της ανάπλασης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου, οι εργασίες στο οποίο συνεχίζονται και τα τμήματα που κατασκευάζονται θα αποδίδονται τμηματική. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τετράγωνο στην Καραμπατζάκη και είναι θέμα ημερών να παραδοθεί.

Σε διάστημα 10 έως 15 ημερών αναμένεται να παραδοθεί και να εγκαινιαστεί η νέα γέφυρα του Ξηριά, ενώ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του μεγάλου πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Η μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στην προσθήκη εντός εντυπωσιακού εξωτερικού ασανσέρ, με κρύσταλλα, που θα συμβάλει στην αισθητική βελτίωση της όλης κατασκευής και συνολικά του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και θα προσφέρει μια μοναδική θέα στους πολίτες που θα το χρησιμοποιούν.