«Νομίζω ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει πολύ ξεκάθαρα τη φθορά της χώρας μας» ανέφερε ο 28χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών στη διάρκεια της δίκης του – «Είχα σκεφτεί να του ρίξω αυγά ή τάρτες» πρόσθεσε

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών ζήτησαν Γάλλοι εισαγγελείς την Πέμπτη για τον 28χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών  Νταμιέν Ταρέλ, ο οποίος χαστούκισε στις αρχές της εβδομάδας σε δημόσια θέα τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια προεκλογκής περιοδείας.

Ο Ταρέλ βρέθηκε στο δικαστήριο της Βαλάνς για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για επίθεση εναντίον δημόσιου αξιωματούχου, αδίκημα που μπορεί να επιφέρει μέγιστη ποινή τριών ετών φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=2euSvkwpLLY
Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Ταρέλ παραδέχτηκε τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις και ενήργησε με αυτό τον τρόπο επειδή «ο Μακρόν αντιπροσωπεύει όσα είναι σάπια στη Γαλλία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού BFM. Ακόμη, είπε πως σχεδιάζε μέρες πριν την επίσκεψη του Μακρόν στη Ντρομ τον τρόπο με τον θα τον… υποδεχόταν, ενώ είχε σκεφτεί αρχικά να του ρίξει αυγά ή τάρτες.

«Νομίζω ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει πολύ ξεκάθαρα τη φθορά της χώρας μας», τόνισε στο δικαστήριο, ενώ σχετικά με το σύνθημα που φώναξε (Κάτω η Μακρονία), ανέφερε πως «είναι ένα πατριωτικό σύνθημα».

Σημειώνεται πως ο άνεργος 28χρονος είχε πει στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, πως βρισκόταν κοντά στην αντικυβερνητική οργάνωση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Πηγή : protothema