*Η… γκαντεμιά της παραχώρησης

Αρκετή γκαντεμιά φαίνεται πως έχει ο Δήμος Παλαμά σε ότι αφορά το θέμα της παραχώρησης του πρώην σταθμού γεωργικής έρευνας από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για τη μετατροπή σε πρότυπη βιοκλίνη και εκπαιδευτικό κέντρο.

Αρχικά η Δημοτική Αρχή είχε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, συλλέγοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Έστειλε τον φάκελο της παραχώρησης στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, ο οποίος όμως «κόλλησε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας (χάθηκε;). Μάλιστα ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου είχε ενημερώσει τον πρώην υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για το θέμα στην τελευταία επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο οποίος του ζήτησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες από την αρχή προκειμένου να προωθηθεί το θέμα.

Όπερ και εγένετο. Ξανά χαρτιά, ξανά υπογραφές, ξανά φάκελος και τελικά, με τον ανασχηματισμό άλλαξε ο υπουργός και στη θέση του Αποστόλου μπήκε ο Σταύρος Αραχωβίτης!

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο υπουργός θα πρέπει να ενημερωθεί από την αρχή για το θέμα και για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταβεί στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Παλαμά.

Πρόκειται ένα σημαντικό έργο, ωστόσο η παραχώρηση του χώρου έχει «στραβώσει» δύο φορές. Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσει επιτέλους το ζήτημα και στην κατεύθυνση αυτή καλούνται να συμβάλλουν και οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή.

Κ.Π.