Βήμα – βήμα τα όσα τρομακτικά είδε και την ψυχολογική κατάρρευση που ένιωσε μπαίνοντας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και βλέποντας νεκρή την 20χρονη Καρολάιν και το μωράκι δίπλα της, εξιστορεί ένας από τους αστυνομικούς που έλαβαν κλήση να σπεύσουν στο σημείο του εγκλήματος.

«Κατέρρευσα συναισθηματικά όταν είδα το παιδί όσος καιρός και να περάσει, ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα έχει μείνει σε εκείνο το δωμάτιο», λέει με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση ο αστυφύλακας Χρήστος Βαρδίκος σε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζει ιστορίες αστυνομικών.

«Μπήκαμε 4 αστυνομικοί στο σπίτι από το παραβιασμένο παράθυρο και καλέσαμε σε βοήθεια. Ελέγξαμε το υπόγειο και ανεβήκαμε από την εσωτερική σκάλα στο ισόγειο. Εκεί είδαμε το σπιτάκι του σκύλου άδειο».

«Ελέγξαμε την κουζίνα μην υπάρχουν εκεί κάποια άτομα και όταν πήγαμε να ανέβουμε την εσωτερική σκάλα για τα πάνω δωμάτια είδαμε το σκύλο ο οποίος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει.

Ανεβήκαμε στη σοφίτα. Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη και διαπιστώνουμε ότι η γυναίκα είναι νεκρή μπρούμητα στο κρεβάτι. Ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό που ακούμπαγε πάνω στη μάνα του. Αριστερά δεμένος κάτω από το κρεβάτι ήταν ο σύζυγος».

«Οι συνάδελφοι έλυσαν τον άντρα, εγώ ασχολήθηκα με τη γυναίκα να διαπιστώσω αν ήταν όντως νεκρή και κατόπιν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου του έβαλα την κουβερτούλα του γιατί ήταν μόνο με το πάμπερς».

«Κράταγα το μωρό στην αγκαλιά μου περίπου μισή ώρα. Μπήκαμε στο περιπολικό να ζεσταθεί μέχρι να έρθουν οι παπούδες», αναφέρει ο Χρήστος Βαρδίκος 40 ετών, πατέρας ενός κοριτσιού 8 χρονών.

«Αυτή η εικόνα μου έχει χαραχθεί στη μνήμη το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του», καταλήγει συγκινημένος.

Η μαρτυρία του αναρτήθηκε στο κανάλι της αστυνομίας, και είναι η 3η της σειράς «Deep Blue» που έχει ξεκινήσει η ΕΛΑΣ, και στην οποία αστυνομικοί καταθέτουν τα όσα έχουν ζήσει σε περιστατικά όπου χρειάστηκαν διαχείριση πολύ δύσκολων καταστάσεων.

Πηγή:cnn.gr