Με πρωτοβουλία του Δήμου Σοφάδων και με στόχο την ασφαλή επανέναρξη των δια ζώσης σχολικών μαθημάτων, πραγματοποιήθηκαν τεστ  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid (rapid tests) σε όλα τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και ουσιαστική δράση πρόληψης έναντι του κορωνοϊού Covid 19, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και ενδυνάμωσης  της ασπίδας κοινωνικής και υγειονομικής  προστασίας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζομένων στα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος εξασφάλισε την προμήθεια και διενέργεια με ιδία δαπάνη για το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζομένους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας:15 τεστ, όλα αρνητικά

Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου:60 τεστ εκ των οποίων ένα θετικό

Δημοτικό Σχολείο Κέδρου:11 τεστ, όλα αρνητικά

Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης:25 τεστ, όλα αρνητικά

Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου:31 τεστ, όλα αρνητικά

Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας:20 τεστ, όλα αρνητικά

1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων & 1ο Νηπιαγωγείο:  40 τεστ, όλα αρνητικά

2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων:109 τεστ εκ των οποίων δύο θετικά και ένα υπό διερεύνηση

Σύνολο:311 τεστ εκ των οποίων τρία θετικά και ένα υπό διερεύνηση όπου και ακολουθήθηκε η διαδικασία των μοριακών τεστ.

Η κ. Καφάση – Δεδιλιάρη

Σε δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρητόνισε:

«Με τη διενέργεια και των σημερινών τεστ  στα σχολεία στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα ότι ο Δήμος Σοφάδων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, αλλά και την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο με την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων  απαιτείται από όλους μας εγρήγορση. Στο πλαίσιο αυτό η προμήθεια και διενέργεια των rapid tests αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία  για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζομένων στα σχολεία της περιοχής μας.»