Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και των συναρμόδιων φορέων, αλλά και την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, συνεδρίασε για δεύτερη φορά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Αργιθέας στο Ανθηρό.

Ειδικότερα συμμετείχαν στη συνεδρίαση:

ο κ. Στεργίου Ανδρέας Δήμαρχος Αργιθέας, ο κ. Τσιατσιάνης Ηλίας Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργιθέας, η κα. Λαφαζάνη Κατερίνα Γεν.Γραμματέας Δήμου Αργιθέας, ο κ. Νταουτάς Γιώργος Διοικητής Π.Υ. Νομού Καρδίτσας, η κα. Χουρδάκη Τερψιθέα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δασαρχείου Μουζακίου, ο κ. Γκόζκος Απόστολος Προϊστάμενος Τμήματος εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων, η κα. Μαυρουδόγλου Κρυσταλλία Αναπληρώτρια Διοικητής Π.Υ. Μουζακίου, ο κ. Πολύζος Ιωάννης Αρχιπυροσβέστης Π.Υ. Μουζακίου, ο κ. Μαντζούρας Χρήστος Λουκάς Ανθυπαστυνόμος Α.Τ. Μουζακίου, ο κ. Ζαρνακούπης Νίκος Διοικητικός Υπάλληλος Α.Τ. Μουζακίου και η κα. Τσίγκα Αθηνά Μηχανικός Δήμου Αργιθέας.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1) ο σχεδιασμός δράσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό και 2) η προετοιμασία του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Η συνεδρίαση ήταν διεξοδική και εξόχως αποδοτική, καθώς τέθηκε το βασικό πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού ενόψει της χειμερινής περιόδου, έγινε πλήρης αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ειδικά μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα και συζητήθηκε αναλυτικά η προετοιμασία του σχεδίου «Δάρδανος» σε τοπική κλίμακα.