Ειδική Αστυνομική Μονάδα για το Δήμο Σοφάδων

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στη δημιουργία Ειδικής Αστυνομικής Μονάδας με σκοπό τη μόνιμη και διαρκή παρουσία της στο Δήμο Σοφάδων, προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν.Α» πρόκειται για ομάδα ταχείας επέμβασης, υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.
Για την δημιουργία του Ειδικού αυτού του Τμήματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας, θα αποσπαστούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας περίπου 30 αστυνομικοί από άλλες Διευθύνσεις της χώρας. Θα ακολουθηθεί η πάγια διαδικασία προκήρυξης των θέσεων που θα καλυφθούν με έκτακτες μεταθέσεις προσωπικού από όλη την επικράτεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως ήδη έχει υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ και προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρχε συνεχή επαφή του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στόχος του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι η συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης στην περιοχή, καθώς σε καθημερινή βάση και επί 24ωρου θα συγκροτούνται ομάδες 4-6 αστυνομικών όπου θα διενεργούν περιπολίες, ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.

Ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως μια «αποκεντρωμένη δομή» που θα υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας. Ο θεσμός θα αποτελεί ένα μοντέλο αστυνόμευσης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών με την έμπρακτη αστυνομική παρουσία στην τοπική κοινωνία.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, δίxως όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

«Πράγματι, η Δημοτική Αρχή Σοφάδων σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα τον οποίο και ευχαριστώ, μετέφερε το καθολικό αίτημα των δημοτών για ουσιαστική ενίσχυση της αστυνόμευσης στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», τόνισε αρχικά ο κ. Σκάρλος.
Συνέχισε λέγοντας: «Η περιοχή μας, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς. Και η ασφάλεια συνδυάζεται με την προκοπή και τις προοπτικές ενός τόπου. Είμαι αισιόδοξος ότι με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο Σοφάδων μετουσιώνεται από αίτημα σε πράξη , πατώντας αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις με μεταθέσεις αστυνομικών που θα στελεχώσουν ένα αξιόμαχο ειδικό τμήμα για την περιοχή μας.

Αναμένουμε πολύ σύντομα τις επίσημες ανακοινώσεις τόσο από πλευράς Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα που συνέβαλε τα μέγιστα για την προώθηση του θέματος, όσο φυσικά και από το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.»