Εμπρησμός σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο ισόγειο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον Βόλο. Οι ζημιές προκλήθηκαν στο Τοπογραφικό γραφείο και εικάζεται ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός ρίχθηκε από το παράθυρο επί της Δημάρχου Γεωργιάδου. Ωστόσο το σημείο είναι “τυφλό” από κάμερες. Στο κτίριο βρίσκεται η Αστυνομία και αναμένεται η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πέταξαν τρεις μολότοφ από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο προκαλώντας φωτιά που κατέστρεψε όλο το αρχείο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο γραφείο αλλά και σε παρακείμενα γραφεία και στον διάδρομο.

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα και στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα με επτά άτομα που έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώθηκε ότι το κεντρικό κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας πλην των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, της Κτηνιατρικής, και Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν θα λειτουργήσει λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε γραφείο του ισογείου, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ σήμερα Παρασκευή θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

 

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Η ανακοίνωση της ΠΕΜΣ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι το κεντρικό κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας πλην των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, της Κτηνιατρικής, και Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν θα λειτουργήσει λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε γραφείο του ισογείου, τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ σήμερα Παρασκευή θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Σε ανάρτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρει ότι «τρεις μολότοφ εμφανείς, ένα γραφείο του ισογείου ολοσχερώς κατεστραμμένο, παραβιασμένα παράθυρα με σκεπάρνι, ένας όροφος πισίνα … και ένα αναπάντητο για κάθε εχέφρονα άνθρωπο γιατί; Γιατί η περιουσία του πολίτη; Γιατί το σπίτι του; Γιατί να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης τις επιπτώσεις τέτοιων προθέσεων; Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία για την αμεσότητα και την γρήγορη ανταπόκριση τους».

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας