Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, στη θέση ‘’Κανόνια’’, στη διασταύρωση προς τις Τ.Κ Ραχούλας και Καστανιάς.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, η καταστροφή στο σημείο αυτό ήταν ολοκληρωτική και χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας: ‘’ Στο συγκεκριμένο σημείο το οδόστρωμα καταστράφηκε εντελώς, αφού δέχτηκε τεράστιες ποσότητες νερού. Σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους έχουμε ξεκινήσει με τα κατάλληλα μηχανήματα, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό 6 προς την Τ.Κ Ραχούλας με την επαρχιακή οδό 42 προς την Τ.Κ Καστανιάς.

Ήδη εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης των πτερυγοτοίχων της γέφυρας και κατασκευής επιχώματος. Με την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν εργασίες κατασκευής του οδοστρώματος. Επιπλέον στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Τ.Κ Ραχούλας με την Τ.Κ Αμαράντου, πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και άρσης καταπτώσεων. Στόχος μας είναι να αποκατασταθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα η βατότητα και να υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας στην οδική επικοινωνία μεταξύ των γειτονικών Τ.Κ και οικισμών. Σαφής και άμεση είναι άλλωστε η εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για άμεση άρση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και οδήγησαν στην οδική απομόνωση ολόκληρων περιοχών’’.