Την έναρξη των εργασιών καθαρισμού στον ποταμό Λείψιμο, επίβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: ‘’ Στα πλαίσια του επανακαθαρισμού του συνόλου σχεδόν των ποταμών και συλλεκτήρων αρμοδιότητας της Π.Ε Καρδίτσας, ειδικά μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του ΙΑΝΟΥ, εντάσσονται και οι εργασίες καθαρισμού στον ποταμό Λείψιμο.

Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τους προέδρους των Τ.Κ πραγματοποιούμε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και στον Λείψιμο. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε κοπή της αυτοφυούς παρόχθιας και εντός της κοίτης υδροχαρούς δενδρώδους βλάστησης και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και απομάκρυνση από το σημείο, και αυτών και άλλων φερτών υλικών.

Στη συνέχεια θα γίνει διάνοιξη της κοίτης με διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να ενισχύσουμε την παροχετευτική ικανότητα του ποταμού. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλο το μήκος του ποταμού προς την κατεύθυνση της Τ.Κ Αγίων Θεοδώρων. Να υπενθυμίσω τη ρήση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις‘’ έργα ουσίας για τον άνθρωπο, την παραγωγή και την ύπαιθρο’’. Αυτή είναι η βάση της πολιτικής του κ.Περιφερειάρχη και αυτή ακριβώς εφαρμόζουμε’’.