Συγκίνηση προκαλεί η ηρωική προσπάθεια ενός 7χρονου αγοριού στο Τενεσί των ΗΠΑ, το οποίο έσωσε την μικρότερη αδερφή του από φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους, μπαίνοντας μέσα και βγάζοντάς την από το παράθυρο.

Η φωτιά στο σπίτι εκδηλώθηκε βραδινές ώρες, πριν λίγες μέρες, όταν τα μέλη της οικογένειας κοιμόντουσαν. Κάποια στιγμή η μητέρα ξύπνησε από τη μυρωδιά του καπνού. Το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες γρήγορα και η 22 μηνών κόρη παγιδεύτηκε στο δωμάτιό της. Το ζευγάρι κατάφερε να βγάλει τον 2χρονο γιο του και τον 7χρονο Έλι, ο οποίος μεγαλώνει μαζί τους σε καθεστώς αναδοχής ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στο μικρό κορίτσι.

“Ο καπνός και η φωτιά ήταν τόσο πυκνά που δεν μπορούσα να φτάσω σε αυτήν”, δήλωσε ο πατέρας στο CNN. “Πήγαμε έξω για να την φτάσουμε από το παράθυρο, αλλά δεν γινόταν. Έτσι πήρα τον Έλι, που πέρασε από το παράθυρο και μπόρεσε να την πιάσω από την κούνια της”. “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τον Έλι. Έκανε κάτι που ένας μεγάλος δεν θα έκανε” συμπλήρωσε ο πατέρας.

“Νόμιζα ότι δεν μπορούσα να το κάνω, αλλά μετά είπα την πήρα, μπαμπά” είπε o Έλι στο CNN. “Φοβόμουν, αλλά δεν ήθελα να πεθάνει η αδερφή μου”.

Πηγή : news247