Η Πρωτοχρονιά του 2020 ήταν οδυνηρή για τον Μακρυχωρίτη Λάμπρο Τσιαντάκο και

την ηλικιωμένη μητέρα του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοσχέδιο παράπηγμα στο οποίο ζούσαν με αποτέλεσμα να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο…

Η περιπέτειά τους ωστόσο είχε αίσιο τέλος αφού η αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συγχωριανοί τους είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες ο Λάμπρος Τσιαντάκος και η μητέρα του να περάσουν το κατώφλι ενός ολοκαίνουριου σπιτιού. Ενός σπιτιού που ουσιαστικά είναι η αγκαλιά που άνοιξε ένα ολόκληρο χωριό για τους δυο αυτούς ανθρώπους… Όλοι οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου συνέβαλαν οικονομικά και ανέλαβαν οι ίδιοι με προσωπική εργασία τη διαμόρφωση ενός σπιτιού 36 τ.μ. το οποίο επιτρέπει σε μάνα και γιο να διαβιούν αξιοπρεπώς και με τις δέουσες ανέσεις.

Άποψη από το εσωτερικό του σπιτιού

Ακούραστα για πολλές μέρες οι Μακρυχωρίτες θυσίασαν χρόνο και κόπο έχοντας ως στόχο να απαλύνουν τον πόνο των δυο συγχωριανών τους και να τους χαρίσουν ενα σπίτι στο οποίο να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα. Η ανθρωπιά, η αγάπη και η συμπόνια που επέδειξαν αποτυπώνονται στους τέσσερις τοίχους του οικήματος που πλέον αποτελεί το σπίτι της οικογένειας Τσιαντάκου.

Ο κ. Τσαντίκος και η μητέρα του

Εμφανώς συγκινημένοι ίσως και σαστισμένοι απο το μεγαλείο της ψυχής των συγχωριανών τους, πέρασαν την πόρτα της νέας τους οικίας λίγες ημέρες πριν το Πάσχα. Ενα ευχαριστώ προς όλους τους συγχωριανούς του από τον κ. Τσιαντάκο είναι λίγο όπως λέει ο ίδιος, ωστόσο είναι το μόνο που μπορεί να πει σε αυτούς τους ανθρώπους ενώ μέσω του «Ν.Α.» κανει ειδική αναφορά σε όσους εκτός χωριού, βοήθησαν διαθέτοντας υλικά για αυτόν τον σκοπό. Συγκεκριμένα ευχαριστεί τον Δήμο Καρδίτσας, την Κοινότητα Μακρυχωρίου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυχωρίου, τον Σύλλογο Μακρυχωριτών Αυστραλίας, το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, τους Αδελφούς Δανιήλ, τον Θωμά Ντρίζο, την ΑΞΥΛΚΟ-Γιαννακόπουλος – Μαργαρίτης, τον Παύλο Παραπαλιό «Cosmin Fashion», την Εκτυπωτική Καρδίτσας αλλά και τον «Νέο Αγώνα» για την προβολή του θέματος.

Τζένη Σουλτανιά