«Όλοι μαζί μπορούμε, ο παιδικός καρκίνος να νικηθεί τονίζει στο «Ν.Α.» η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Θεοδώρα Ξηντάρα

Για τέσσερις δεκαετίες περίπου, υπάρχει ένας σύλλογος που συμπαραστέκεται σε οικογένειες και αγωνίζεται για την για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών, που νοσούν από καρκίνο.

Πρόκειται για τη «Φλόγα», το Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Τον Οκτώβριο του 2017 η «Φλόγα» απέκτησε το δικό της παράρτημα στην Καρδίτσα στην πλατεία Στρατολογίας επί της οδού Μπαϊρακτάρη 1.

Πλήθος εθελοντών «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

Ο «Νέος Αγών» επικοινώνησε με την κ. Θεοδώρα Ξηντάρα, η οποία είναι Πρόεδρος  του παραρτήματος στην Καρδίτσα.

«Το παράρτημα της Καρδίτσας αναπτύσσει πλούσια δράση με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων γύρω από τον παιδικό καρκίνο και τους τρόπους αντιμετώπισής του, ημερίδες όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν πλήρως για την ιστορία και τις δράσεις της ΦΛΟΓΑΣ σε όλη την Ελλάδα  αλλά και bazaar Πάσχα, Χριστούγεννα και σε άλλες περιόδους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπου διατίθενται προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τις εθελόντριες της ΦΛΟΓΑΣ Καρδίτσας με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του αγώνα των μικρών μας ηρώων ενάντια στον παιδικό καρκίνο» τόνισε η κ. Ξηντάρα και συνέχισε: από το 2016, πριν καν αποκτήσει στέγη η ΦΛΟΓΑ στην Καρδίτσα, ξεκίνησε, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ», τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ακαδημιών ποδοσφαίρου από όλη τη Θεσσαλία. Έκτοτε και με την έναρξη του παραρτήματος της ΦΛΟΓΑΣ στην πόλη, καθιερώθηκε ως τουρνουά αγάπης και υποστήριξης προς τα παιδιά που μάχονται τον καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων αντί εισιτηρίου οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους σκοπούς της ΦΛΟΓΑΣ με χρηματικό ποσό της επιλογής τους ή αγοράζοντας κάποιο από τα είδη που υπάρχουν στο bazaar που διεξάγεται παράλληλα».

Η πρόεδρος του παραρτήματος στην Καρδίτσα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «κύμα» αγάπης και εθελοντισμού που υπάρχει στο παράρτημα της ΦΛΟΓΑΣ στην Καρδίτσα.

«Καθημερινά πολίτες της Καρδίτσας εκδηλώνουν με θέρμη το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ομάδα της ΦΛΟΓΑΣ και να προσφέρουν ο καθένας με τις γνώσεις, τις δυνατότητες, την αγάπη και το μεράκι του.

Οι εθελοντές μας συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια πηλού, μεταλλικών δημιουργιών, κεριών, σαπουνιών, κοσμημάτων και άλλων κατασκευών που διατίθενται προς πώληση στα γραφεία της ΦΛΟΓΑΣ και στα bazaar που διοργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη. Επιπλέον στελεχώνουν τα bazaar και τις διάφορες εκδηλώσεις της ΦΛΟΓΑΣ και είναι πρόθυμοι να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για το πολύτιμο έργο του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ΦΛΟΓΑΣ και των εθελοντών ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συντονισμός των δράσεων. Μάλιστα, το παράρτημα της «ΦΛΟΓΑΣ» στην Καρδίτσα ήρθε πρώτο σε πωλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια (2018-2019-2020) στην Ελλάδα.

«Όλοι μαζί μπορούμε, ο παιδικός καρκίνος να νικηθεί» ήταν το μήνυμα που έστειλε η κ. Ξηντάρα.

Βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου

  • Η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ.
  • Οι έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και όχι στα Νοσοκομεία ενηλίκων.
  • Η διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.
  • Η συνεχής ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.
  • Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.
  • Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.
  • Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.α.).
  • Δημιουργία εργαστηρίων νέων καινοτόμων εξετάσεων για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση.
  • Καθιέρωση της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.
  • Συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕΠΑΟ στο ΚΕΣΥ.

Εκπρόσωποι της Φλόγας Καρδίτσας: Ξηντάρα Θεοδώρα.6979307235 Καπελέρη Νεκτάρια, 6979391167 Μανώλης Μαυρογιάννης.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΗΣ