Η Σάρον Στόουν αποκάλυψε πρόσφατα πως παραπλανήθηκε στο «Βασικό Ένστικτο» στην επίμαχη θρυλική σκηνή όπου σταυρώνει τα πόδια της. Η ηθοποιός στο νέο της βιβλίο «The Beauty of Living Twice» γράφει για τις άσχημες εμπειρίες στην καριέρα της στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όπως αποκαλύπτεται σε απόσπασμα που δημοσιεύει το Vanity Fair, η 63χρονη σήμερα ηθοποιός ισχυρίζεται πως ένα μέλος της παραγωγής της είπε να βγάλει το εσώρουχό της στη διάσημη σκηνή όπου σταυρώνει τα πόδια της, δίνοντάς της την εντύπωση ότι δεν θα αποκαλυφτούν τα γεννητικά της όργανα.

Η Σάρον Στόουν λέει ότι κλήθηκε να δει την τελευταία σκηνή της ταινίας «σε ένα δωμάτιο γεμάτο ατζέντηδες και δικηγόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν καμία σχέση με το πρότζεκτ. Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει, “Δεν βλέπουμε τίποτα- θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο» γράφει η ίδια στο βιβλίο της.

Μετά την προβολή, η Στόουν λέει πως χαστούκισε τον σκηνοθέτη «Paul Verhoeven στο πρόσωπο, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου».

Ο δικηγόρος φέρεται να την ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να γίνει η ταινία, σύμφωνα με το Screen Actors Guild. «Δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν πλάνο από το φόρεμά μου με τέτοιον τρόπο», πληροφορήθηκε τότε.

«Ενημέρωσα τον Paul για όσα μου είπε ο δικηγόρος. Φυσικά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα, τι επιλογές να είχα;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το Βασικό Ένστικτο τα τελευταία 20 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου» προσθέτει.

Πηγή: protothema