Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη των όσων βίωνε ένα αγόρι 5 ετών στα χέρια του πατέρα του και των δύο αδερφών του καθώς φέρονται να κακοποιούσαν το ανήλικο παιδί σβήνοντας ακόμα και τσιγάρα στο σωματάκι του και να το βίαζαν.

Ο ανήλικος φέρεται να είχε υποστεί τα βασανιστήρια από τον πατέρα και τους θείους του, οι οποίοι είναι και οι τρεις στρατιωτικοί, από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016. Ο πατέρας, λοχίας ΕΠΟΠ, ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του από το 2014 και ασκούσε το δικαίωμα επικοινωνίας με τον γιό του σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, Πάσχα και άλλες αργίες, είτε στο πατρικό του σπίτι στην Θεσσαλία, είτε στο σπίτι του στον Πειραιά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του αγοριού βρήκε σημάδια στο δέρμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί, μία μέρα μετά την επιστροφή από τον πατέρα του άρχισε να εμφανίζει έντονα σημάδια εκνευρισμού. Τον Ιούνιο του 2016, η μητέρα του παιδιού παρατήρησε ένα στρογγυλό σημάδι στο μπράτσο του παιδιού σαν να είχε σβηστεί τσιγάρο πάνω του.

Η μητέρα εντόπισε μία πληγή και στον αστράγαλο και όταν τον ρώτησε πώς το έπαθε, ο μικρός είπε ότι ο πατέρας του, του πέταξε τσιγάρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο 5χρονος έβλεπε εφιάλτες και έλεγε: «Φτάνει, δεν αντέχω άλλο». Όταν η μητέρα του ρώτησε αν του έχει κάνει κάτι άλλο, το παιδί απάντησε ότι ο πατέρας του κάνει πράγματα με την «ουρίτσα» του». Έτσι, άλλωστε είχαν βαφτίσει τα γεννητικά τους όργανα τα τρία αδέρφια για να ξεγελάσουν τον μικρό.

Ειδικότερα, ο 5χρονος ανέφερε ότι ο πατέρας και οι θείοι του, ο ένας μετά τον άλλο, την ίδια ημέρα, «μου ανοίγουν το στόμα με τα δύο χέρια και εμένα με πονάει» και βάζουν, «την ουρίτσα τους στο στόμα μου». Όπως περιέγραψε το παιδί «εκείνοι γελάνε» και «αυτά γίνονταν αμέτρητες φορές». Ακόμη, είπε ότι κάποιος από τους θείους του «έβαλε την ουρίτσα του στο χέρι του και αλλού».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις άντρες απειλούσαν το παιδί ότι «θα σκοτώσουν τη γιαγιά και θα το δείρουν αν το πει». «Έκλαιγα. Προσπαθούσα να μιλήσω αλλά μου έκλειναν το στόμα», περιέγραψε το παιδί σε ψυχολόγους, ενώ όταν το ρώτησαν πότε και οι τρεις έκαναν όλα αυτά που το παιδί περιέγραφε, η απάντηση ήταν: «Αυτό έγινε πολλές φορές, αμέτρητες». Τελικά, οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το παιδί μιλάει για βιωματικά γεγονότα.

Σημειώνεται ότι το 2019 με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείου) οι τρεις στρατιωτικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων, σχετιζόμενα με την γενετήσια ελευθερία και κατά συρροή βιασμούς, κ.λπ. σε βάρος ανηλίκου. Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα και το ανέπεμψε για νέα κρίση.
Πηγή: iefimerida.gr