Συγκλονίζει η περιγραφή μίας γυναίκας που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, για την κακοποίηση και τις εφιαλτικές ημέρες που βίωσε δίπλα στον σύζυγό της ο οποίος αποπειράθηκε ακόμα και να την σκοτώσει.

«Κάθε μέρα ήταν και μία καταιγίδα. Χωρίς λόγο και αιτία σήκωνε το χέρι του πάνω μου. Προσπάθησα να αναζητήσω βοήθεια δυστυχώς μάταια.. Και όταν δεν έχεις και γονείς, δεν έχεις την οικονομική άνεση να μπορέσεις να σηκωθείς να φύγεις», είπε η Ελένη στην κάμερα της ΕΡΤ.

Οι αποκαλύψεις της ωστόσο είναι σοκαριστικές αφού η ίδια θυμάται πως η κακοποίηση ήταν συνεχείς και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ. «Πήγε να με πυροβολήσει, πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια, πήγε να με πνίξει. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να ζήσω για τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη.

Όταν του είπε ότι θα τον αφήσει έστρεψε την κυνηγετική καραμπίνα επάνω της, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους. «Πάει, παίρνει την καραμπίνα, ανοίγει τα συρτάρια να πάρει τα φυσίγγια. Εκείνη τη στιγμή τρέχω, το βάζω στα πόδια. Κοιτάω πίσω μου, δεν ξέρω τι κάνω, με σημαδεύει μία καραμπίνα, ένα όπλο. Τι κάνω; Τι κάνω; Κάνω ζικ ζακ, προσπαθώ να τρέξω με όση δύναμη έχω, δεν είχα ανάσα. Ακούω το “μπαμ” ενώ έχω διαφύγει και αναρωτιέμαι “αν αυτός νομίζει ότι με έχει πετύχει μπορεί να σκοτώσει τα παιδιά μου”;», περιέγραψε.

Στη συνέχεια κάλεσε την άμεση δράση, πήρε τα παιδιά της και έφυγε από το σπίτι. Στράφηκε στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και εκεί βρήκε ανθρώπους που τη βοήθησαν να ορθοποδήσει.

«Μου έδειξαν πως μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω γιατί μπορώ. Θα τρέξω λίγο παραπάνω, θα παιδευτώ λίγο παραπάνω, θα πεινάσουμε, αλλά θα ζήσουμε», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr