Την κήρυξη του οικισμού της Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Καρδίτσας Δολόπων ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρή καθίζηση στην περιοχή και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα.

  Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι το διαταραγμένο από τον «Ιανό» γεωλογικό υπόβαθρο των Αγράφων θα δίνει και νέες κατολισθήσεις. Μετά τις νέες καταπτώσεις που σημειώθηκαν στην Πεζούλα από την πρόσφατη νεροποντή, έρχεται τώρα να προστεθεί και η σοβαρή καθίζηση που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων (παλαιά ονομασία Πλακωτό).

  Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες της  Τρίτης σημειώνεται κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

Ζημιές σε τρεις οικίες
και στο μοναδικό κατάστημα

Κλιμάκιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου κ. Κώστα Παλαιοχωρίτη, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Κατεπείγουσα επιστολή

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου και υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.