Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις ζημιές που άφησε ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής – Από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά στο ΑΤ Ναυπάκτου

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα, «ξηλώθηκαν» το σκέπαστρα από το 2ο Γυμνάσιο και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σχολείο.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

https://www.youtube.com/watch?v=vFDff3z3rcw

Ζάκυνθος | "Πνίγηκε" το νησί από την καταιγίδα - Κατολισθήσεις και αποκλεισμένες περιοχές

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

kalamaki_plhmmura2
kalamaki_plhmmura6
skepastro_sxoleio_zhmies2
skepastro_sxoleio_zhmies3
skepastro_sxoleio_zhmies4
skepastro_sxoleio_zhmies5

Κατολίσθηση στο Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου

Στο μεταξύ προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκα και στη Ναύπακτο. Ειδικότερα, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κατολίσθηση πίσω από το αστυνομικό τμήμα, από την πλευρά του Ειρηνοδικείου. Από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες.

Όλη την νύχτα, έβρεχε στην πόλη και ενδεχομένως η πίεση των νερών, οδήγησε σε αυτήν την κατολίσθηση.

naupaktos_katolisthisi5
naupaktos_katolisthisi4
naupaktos_katolisthisi3
naupaktos_katolisthisi2
naupaktos_katolisthisi
Πηγή : protothema