Το ίδιο δίδυμο

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του κ. Τσιλιμίγκα, για υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Με δεδομένο πως ο νυν Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός θα είναι εκ νέου υποψήφιος, γίνεται αντιληπτό πως θα είναι το ίδιο δίδυμο που διεκδίκησε την περιφέρεια στο δεύτερο γύρο και στις προηγούμενες εκλογές.

Γρίφος πάντως παραμένει ποια θα είναι στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως γνωστόν ο κ. Τσιλιμίγκας έχει την απόλυτη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.

Απαιτούν να μάθουν

Εννέα ακίνητα που βρίσκονται εντός του Νομού Καρδίτσας περ- νούν στο υπερταμείο.

Αυτό τονίζουν οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Στέλιος Αναστασόπουλος και Τάσος Γιαλαμάς, με ερώτηση που έχουν καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα συγκεκριμένα ακίνητα, καθώς δίπλα σε αυτά αναγράφεται μόνο ο κωδικός.

Οι πολίτες της Καρδίτσας απαιτούν να μάθουν ποια είναι τα ακίνητα τα οποία χωρίς καμία συγ κατάθεση, έχουν περάσει στο υπερταμείο.

Πλειστηριασμοί

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε όλη τη Θεσσαλία.

Συνολικά θα βγουν στο… σφυρί 10 ακίνητα εκ των οποίων ένα διαμέρι- σμα και ένας αγρός στην Καρδίτσα. Πώς το έλεγαν εκείνο το σύνθημα προεκλογικά;

Τι Ελλάδα, τι Σουαζιλάνδη

H Σουαζιλάνδη είναι μια μικρή ορεινή χώρα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Το Βασίλειο της Σουαζιλάνδης είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο και έχει ένα κοινό με την Ελλάδα.

Ποιο είναι το κοινό που έχει με την Ελλάδα; Μοιράζονται την 108η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες σε ό,τι αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας.

Ο δείκτης οικονομικής ελευθερίας υπολογίζεται με βάση τους θεσμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κάθε χώρα στο Δημόσιο, τη Δικαιο- σύνη, το εμπόριο, το νόμισμα, τα εργασιακά, την επιχειρηματικότητα, την τραπεζική πίστη και αποτυπώνει το επίπεδο ευημερίας, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, το προσδόκιμο ζωής.

«Λεφτά υπάρχουν»

Κάτι τέτοια ακούει ο Γιώργος Παπανδρέου και δι- καιώνεται με την φράση «Λεφτά υπάρχουν». Σχεδόν 10.000 iPhone Χs και iPhone Xs Max δια- τέθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών.

Η αξία της συσκευής που διατίθεται στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ. Οι Έλληνες καταναλωτές υπολογίζεται ότι διέθεσαν, προκαταβολικά, περίπου 15 εκατ. ευρώ, για να αγοράσουν κινητά.

Άντε μετά να πείσεις τους Ευρωπαίους πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίων…

Αιθαλομίχλη…

Κοντά στο ένα ευρώ το λίτρο εκτιμούν οι Καρδιτσιώτες βενζινοπώλες πως θα είναι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, μι- λώντας στο «Νέο Αγώνα» ζήτησε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για να μπορέσει ο κόσμος να προμηθευτεί πετρέλαιο.

Με ένα ευρώ το λίτρο μην σας φανεί απίθανο αν δούμε και φέτος την αι- θαλομίχλη να… σκεπάζει τον ουρανό της Καρδίτσας.

Απογοήτευση

Καθόλου καλά δεν είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ευρύ- τερη περιοχή του Δήμου Σοφαδων, σχετικά με την συγκομιδή του βαμβακιού.

Αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο πως οι αποδόσεις στην πλειοψηφία των χωραφιών που έχουν μπει οι μη- χανές μέσα, είναι κατώτερες του αναμενομένου.

«Υπάρχουν χωράφια που δίνουν 250 κιλά το στρέμμα, υπάρχουν και χωράφια που δίνουν 350 κιλά» μας είπε βαμβακοπαραγωγός.

Οι εκτιμήσεις για μία καλή χρονιά δεν επιβεβαιώνονται και ο προβληματισμός είναι έκδηλος.

Οι αγρότες «βλέπουν» την τιμή του βαμβακιού να κινείται καλύτερα από την περσινή χρονιά, ωστόσο οι αποδόσεις είναι απογοητευτικές.

Κ.Φ.