Να πούμε τι;

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι το νόημα να γίνει σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, κατόπιν εορτής και αφού τελειώσει η διαβούλευση.

Όλα θα έχουν κριθεί και εμείς θα πάμε στην Αθήνα να συζητήσουμε τι; Να πούμε πως αδικηθήκαμε;

Να πούμε πως δεν θέλουμε να γίνουμε ο «φτωχός συγγενής» της Θεσσαλίας; Να πούμε πως το σχέδιο νόμου έγινε με κοινωνικά και όχι με ακαδημαϊκά κριτήρια; Να πούμε και «ευχαριστώ» που ήρθε η σχολή Επι- στημών Υγείας; Να πούμε πως δεν πρέπει να καταγηθεί το Τμήμα Ξύλου και Επίπλου το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα;

Να πούμε γιατί η Καρδίτσα δεν έχει έδρα σχολής; Η συνάντηση με τον Υπουργό θα πρέπει να γίνει πριν λήξει η διαβού- λευση μήπως και σωθεί η παρτίδα. Μετά τη Δευτέρα, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, όπως λέει και μία λαϊκή ρήση.

Μέσα σε λίγες ημέρες κρίνεται το μέλλον της ακαδημαϊκής πορείας τούτου εδώ του τόπου και όλοι οι εμ- πλεκόμενοι φορείς βρίσκονται προ των ευθυνών τους.

Προανήγγειλε κινητοποιήσεις

Ακόμη και κινητοποιήσεις προανήγγειλε μέσω της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης», ο Αντιπεριφερει- άρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, με αφορμή το σχέδιο νόμου για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Η Καρδίτσα δεν είναι χαμένη, αλλά η μεγάλη χαμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της περιοχής μας.

Έχουν χυθεί πολλά κιλά μελανιού για την υπο- βάθμιση της περιοχής μας, αλλά για την ώρα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Και το οξύμωρο της υπόθεσης, πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος. Σε μία πολιτισμένη χώρα βρι σκόμαστε και όχι στην ζούγκλα…

Δεν θα έπρεπε;

Στα γειτονικά Τρίκαλα το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε νέα κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι φορείς για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εδώ στην Καρδίτσα τηρείται σιγή ιθύος.

Η διαβούλευση τελειώνει τη Δευτέρα. Δεν θα έπρεπε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου το σώμα θα καταδικάζει το σχέδιο νόμου;

Κ.Φ.