«Κατεβάζει τα ρολά» στο υποκατάστημα του Μουζακίου η Τράπεζα Πειραιώς

ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ * Ανάστατη η τοπική κοινωνία καθώς εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας * Επιστολή διαμαρτυρίας από το Δήμαρχο

Σε περαιτέρω συρρίκνωση οδηγείται το δίκτυο τραπεζικών καταστημάτων του Νομού, καθώς η κεντρική διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προγραμματίζει το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Μουζάκι στις 21 Ιουλίου.
Η διοίκηση της Πειραιώς έκανε γνωστό ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων, ένα εκ των οποίων αφορά το υποκατάστημα που λειτουργεί στο κέντρο του Μουζακίου. Μετά και τα νέα λουκέτα, το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα. Στο θέμα είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών», καθώς το θέμα είχε συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ύστερα από σχετική επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας.
Το κατάστημα της Πειραιώς στο Μουζάκι, είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί το κοινό της συγκεκριμένης τράπεζας στους Δήμους Μουζακίου και Αργιθέας, αλλά και συναλλασσόμενους από γειτονικές κοινότητες του Νομού Τρικάλων.
Πρόκειται για ακόμη μία δυσμενή εξέλιξη για το Νομό, που αναμένεται να δυσχεράνει πρόσθετα την εξυπηρέτηση του κοινού σε μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά. Ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού είναι τεχνολογικά αναλφάβητο και αδυνατεί να εξυπηρετεί με τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e- banking). Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατέβασαν ρολά το πέτρινο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καρδίτσα και εκείνο του Παλαμά.
Προβληματισμένη
η τοπική κοινωνία

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν δημότες του Μουζακίου που επικοινώνησαν με το «Νέο Αγώνα», εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την ταλαιπωρία ου αναμένεται να προκαλέσει η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μεταβούν στην Καρδίτσα.

Επιστολή διαμαρτυρίας
από το Δήμαρχο

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης έκανε λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση που θα πλήξει την περιοχή και το κοινό της συγκεκριμένης τράπεζας, το οποίο αποτελείται από δημότες του Μουζακίου, της Αργιθέας και γειτονικών κοινοτήτων του Ν. Τρικάλων. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή διαφωνεί κάθετα με τη συγκεκριμένη απόφαση και ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς ώστε να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του με επιστολή προς τον Διοικητής της Τράπεζας Πειραιώς και τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Μουζακίου, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τις αποφάσεις του Ομίλου που έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι, εξυπηρετεί περισσότερες από 27 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Καρδίτσας.

Να σας υπενθυμίσω πως η περιοχή μας βίωσε μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό» ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Μουζακίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις στην περιοχή μας.

Σας ζητώ να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία. Αναμένουμε άμεσα ενέργειες σας καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στο Μουζάκι».