Πόλο έλξης αποτελεί για Καρδιτσιώτες και επισκέπτες λάτρεις του βουνού, το ορειβατικό καταφύγιο στη θέση «Καραμανώλη» της Λίμνης Πλαστήρα.

Ο 35χρονος Βλάσης Παπαθωμάς με καταγωγή από τη Ματαράγκα ανέλαβε ύστερα από διαγωνισμό την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, προσθέτοντας αναμφισβήτητα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Η σύμβαση της παραχώρησης υπογράφηκε προ διμήνου μεταξύ του κ. Παπαθωμά και του Δήμου.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» στα τέλη Νοεμβρίου είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την σωστή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το χιονοδρομικό κέντρο προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθωμά εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο χώρο την εορταστική περίοδο, ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα άλλαξαν εκεί το χρόνο.

Ο κ. Παπαθωμάς μίλησε για «απρόσμενη επισκεψιμότητα» σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της μίσθωσης και πρόσθεσε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του καταφυγίου θα έχει οφέλη όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για ολόκληρη την περιοχή.