Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 34 νέα κρούσματα, στα 133 ο συνολικός αριθμός

Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν 34 νέα και πλέον ο… συναγερμός έχει ηχήσει για τα καλά!

Τα κρούσματα πλέον ανέρχονται στα 133, ενώ δυστυχώς από τα ξημερώματα της Πέμπτης μετράμε ήδη κι έναν νεκρό!

Πρόκειται για τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, από τότε που καταγράφηκε το πρώτο, πριν από δύο εβδομάδες.

Από τα 133 τα 10 να χαρακτηρίζονται «ορφανά» δηλαδή να μην μπορεί να ανιχνευτεί η προέλευσή τους.

Κικίλιας:« Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τον κορονοϊό.

«Από χθες η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε ότι τώρα «είναι η πιο μεγάλη ώρα» και ότι «ήρθε η ώρα της μάχης».

Ο κ. Κικίλας τόνισε ότι «η μάχη θα κριθεί στο πως θα ανταποκριθούμε σαν πολίτες» και συνέχισε απευθύνοντας έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας

«Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πέθανε ο 66χρονος στην Πάτρα 

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος, που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρώτο σοβαρό.

Νοσηλευόταν, θυμίζουμε, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, για πάνω από μία εβδομάδα και είχε εισαχθεί από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας για πνευμονική λοίμωξη, μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο συνταξιούχος καθηγητής, που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, είχε οργανική ανεπάρκεια και ήταν ζωντανός τις τελευταίες ώρες μόνο από την καρδιά του.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Σταμάτησε, ωστόσο, να χτυπά και αυτή και έτσι αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας.