Να διασφαλιστεί πως οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. «Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση φαίνεται επίσης να σχεδιάζει επίσης αλλαγές στον ποινικό κώδικα, με εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον τέτοια δυνατότητα για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα, ακόμα και αν υποβληθεί μήνυση. Ακόμη, σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα στον απόηχο περιστατικών επιθέσεων και μηνύσεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε σχολεία, με γονείς να απαιτούν τα παιδιά τους να μπουν σε τάξεις χωρίς μάσκα και τεστ, προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, μηνύσεις από αρνητές σε βάρος διευθυντών κ.α. Σε πρόσφατο περιστατικό, πατέρας- αρνητής στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης προκάλεσε επεισόδιο με τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου επειδή ήθελε να μπει το παιδί του χωρίς self-test, και την Τετάρτη συνέχισε πηγαίνοντας στο σχολείο μόνος του, υποστηρίζοντας πως θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα ζητήσει 2,7 εκατ. ευρώ.

Eγινε η πρώτη αναστολή στην Αθήνα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alfavita.gr, έλαβε χώρα και η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η αναστολή επιβλήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Πηγή : huffingtonpost