Η αύξηση των διασωληνωμένων λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα αποτελεί από μόνο του ένα ανησυχητικό γεγονός. Όμως, πλέον οφείλουν άπαντες να προβληματισθούν, καθώς ανάμεσα στους συνολικά 31 διασωληνωμένους υπάρχουν και δύο ανήλικοι.

Πρόκειται για ένα κορίτσι και ένα αγόρι μέχρι 17 ετών, όπως γίνεται γνωστό από τα στοιχεία που έκανε γνωστά χτες Σάββατο ο ΕΟΔΥ.
Την ίδια στιγμή γεννιούνται πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι όντως δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έχει δηλωθεί κατ- επανάληψη από την υπουργό Υγείας.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ σημείωσε σχετικά:

“Έχουμε ένα αυξημένο ιϊκό φορτίο, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια”, τόνισε.

Συγχρόνως και άλλοι γιατροί και επιδημιολόγοι αναφέρουν πως εάν βρεθούμε μπροστά σε πολλές εκατοντάδες κρούσματα ανά ημέρα, τότε πρέπει να μελετηθεί εκ νέου το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς αποτελεί μεγάλο “γρίφο” για την κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Οι λόγοι είναι αφενός το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό και τα κρούσματα τις τελευταίες 5 ημέρες ξεπέρασαν τα 1.100.

Αφετέρου, σημειώνεται ότι εφόσον σημειωθεί νέα έξαρση των κρουσμάτων – τα οποία ήδη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ειδικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θα εξετασθεί εκ νέου το ζήτημα.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως σε αυτά προστίθεται και η δισωλήνωση των δύο ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων , οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα.

Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Πηγή thetoc.gr