Μέχρι και λεωφορεία επιστρατεύτηκαν στο Λονδίνο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία.

Ήδη, δύο λεωφορεία έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το καθένα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις ασθενείς, σε μια περίοδο που το εθνικό σύστημα υγείας υφίσταται τεράστιο χτύπημα και οι θάνατοι από κορωνοϊό αυξάνονται καθημερινά.

Τα λεωφορεία διαθέτουν μεταξύ άλλων αντλίες έγχυσης, μάσκες οξυγόνου και συσκευές παρακολούθησης. Αρχικά, η μεταφορά ασθενών θα γίνεται στο νοσοκομείο Nightingale, που άνοιξε πρόσφατα και λειτουργεί για την ανάρρωση πολιτών από κορωνοϊό.

Τα λεωφορεία προσέφερε στο σύστημα υγείας η εταιρεία Go-Ahead με στόχο να υπάρξει βοήθεια. Οι θέσεις έχουν ξηλωθεί για να αυξήσουν τον χώρο και να μπορέσει να μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ μέσα θα επιβαίνουν γιατροί, νοσοκόμοι και εθελοντές, που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο εξοπλισμός λειτουργεί με τις μπαταρίες του λεωφορείου. Σύμφωνα με τον Guardian, οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν τις επόμενες ημέρες.

Τεράστια πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας

Τα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας στο Λονδίνο έχουν δεχθεί τεράστια πίεση, μετά την υπερμετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους, που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Οι γιατροί που καλούνται πολλές φορές να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, φοβούνται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες τους περισσότερους θανάτους από την αρχή της πανδημίας, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με 1.820 απώλειες, με το σύνολο των θυμάτων ένα βήμα πιο κοντά στις 100.000. Παράλληλα, καταγράφησαν άλλα 38.905 κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή : protothema