Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος το σύστημα ιχνηλάτησης του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, περισσότεροι από 87.000 άνθρωποι εκτός Κίνας έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Από την πλευρά τους, οι κινεζικές αρχές υγείας αναφέρουν ότι υπάρχουν 80.860 κρούσματα στη χώρα.
Όσον αφορά στους θανάτους, εκτός Κίνας αυξήθηκαν σε πάνω από 3.241 σύμφωνα με το Johns Hopkins , ενώ στην Κίνα τη Δευτέρα ανέρχονται σε 3.208 (εξαιρουμένων 4 σε Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν).
Σε γράφημα το πανεπιστήμιο Johns Hopkins αποκαλύπτει τον ρυθμό με τον οποίο τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν εκείνα στην Κίνα.
Το γράφημα του Johns Hopkins για τα κρούσματα στην Κίνα και σε άλλες περιοχές
Το πιο σημαντικό κέντρο της επιδημίας εκτός της Κίνας, αποτελεί η Ιταλία όπου υπάρχουν σχεδόν 25.000 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και περισσότεροι από 1.800 θάνατοι.
Σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 4.5000 κρούσματα και 127 θάνατοι, στη Γερμανία περισσότερες από 5.700 λοιμώξεις και 11 θάνατοι, στην Ολλανδία 2.270 κρούσματα και 20 θάνατοι, στην Ελβετία, 2.200 κρούσματα και 14 θάνατοι.
Η επόμενη χειρότερη πληγείσα χώρα είναι το Ιράν, όπου υπάρχουν 13.938 κρούσματα και έχουν καταγραφεί 724 θάνατοι. Όπως αναφέρει ο Guardian, υπάρχουν φόβοι ότι οι εύθραυστες υπηρεσίες υγείας και η οικονομία της χώρας αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την επιδημία, και την Παρασκευή, η δορυφορική εικόνα φάνηκε να δείχνει μαζικούς τάφους στην πόλη του Κομ ώστε να θαφτούν τα θύματα του κορωνοϊού.
Τέλος, στις ΗΠΑ, η οποία κλιμάκωσε γρήγορα την ανταπόκρισή της στον ιό το Σαββατοκύριακο με τον Ντόναλντ Τραμπ να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα κρούσματα έχουν φθάσει στα 3.500, ενώ 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.