«Κραυγή αγωνίας» από πλήθος πληγέντων δημοτών που επικοινωνούν με την εφημερίδα και ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των επιδομάτων ενίσχυσης και των αποζημιώσεων.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την καταστροφική πλημμύρα, πλήθος πληγέντων δεν έχει λάβει ακόμη το 600άρι, την ώρα που οι ανάγκες «τρέχουν» και είναι αυξημένες, ενώ πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε διάφορες ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και οχήματα.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ανασυνταχθούν γεγονός που απαιτεί πλήθος εργασιών (καθαρισμοί, ηλεκτρολογικές- υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικατάσταση εμπορευμάτων κλπ). Από τις 3.000 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, 150 έχουν λάβει μέχρι στιγμής την πρώτη αποζημίωση των 8.000 ευρώ.

Επιπλέον ένα μήνα, ακόμη δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα των αστέγων, των συνανθρώπων μας που είδαν το βιος τους να χάνεται από τα λασπόνερα. Αρκετοί απ’ αυτούς φιλοξε- νούνται σε άλλα σπίτια, αλλά έως πότε; Απαιτείται η εξεύρεση μιας άμεσης λύσης για την στέγαση των συμπολιτών με ανθρώπινους όρους (όχι κοντέινερ) και παράλληλα η δρομολόγηση μιας μόνιμης στέγης, διότι δίχως να ευθύνονται έχασαν τις οικίες τους μέσα σε μια στιγμή.

Κ.Π.