* Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες

Στο στόχαστρο των επιτήδειων κυνηγών χαλκού βρέθηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ψαθοχώρας.
Οι δράστες πραγματοποίησαν πραγματική επιδρομή το βράδυ της Πέμπτης, αφού ξήλωσαν ολόκληρες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τέσσερις μετασχηματιστές, δύο ιδιωτών και δύο του ΤΟΕΒ Σελλάνων.

Το φαινόμενο των κλοπών και της καταστροφής από τους «κυνηγούς» μετάλλων συνεχίζεται σε όλο το Νομό με συνέπεια οι ζημιές που δημιουργούνται να είναι τεράστιες και με μεγάλο οικονομικό κόστος.


Ο κάθε μετασχηματιστής ζυγίζει περίπου 400 κιλά και κοστίζει περί τα 6.000-8.000 ευρώ.
Κάτοικοι της Ψαθοχώρας και η Διοίκηση του ΤΟΕΒ, μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» μετέφεραν την αγανάκτησή τους για το συμβάν,. απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογες καταστροφικές επιδρομές. Παραλληλα καλούν τη ΔΕΗ να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους, μέχρι το Μάρτιο προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με την άρδευση.

Ομοίως ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, επισημαίνοντας την ανάγκη των στοχευμένων ελέγχων και στα σημεία προορισμού στα οποία απευθύνονται οι επιτήδειοι για να πουλήσουν τον χαλκό.