Με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Μιχαλάκη συνεδρίασε σήμερα το ΣΟΠΠ ενόψει της κακοκαιρίας ‘’ΜΗΔΕΙΑ’’, που αναμένεται να πλήξει την Καρδίτσα από αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός αναμένεται να κυριαρχήσουν τις επόμενες ώρες. Γιαυτό και σε επιφυλακή έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός της Π.Ε Καρδίτσας, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος: ‘’ Μετά την έκδοση του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ , ήδη πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Η Π.Ε Καρδίτσας από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα βρίσκεται σε επιφυλακή με 62 αποχιονιστικά μηχανήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της . Επιπλέον συνολικά 3000 τόνοι αλατιού βρίσκονται ήδη στα σημεία μεταφόρτωσης για την πρόληψη του παγετού. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους σας ( δήμους, υπηρεσίες, φορείς κλπ), ώστε να επέμβουμε άμεσα, αν και εφόσον χρειαστεί. Οι δήμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την διάθεση χώρων φιλοξενίας πολιτών που δεν θα μπορούν να μείνουν στις οικίες τους, ενώ η ΔΕΗ να είναι έτοιμη για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός για την ενημέρωση των οδηγών για τα σημεία, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Ειδικά θέλω να αναφερθώ στο θέμα των ηλικιωμένων που έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα και να τονίσω ότι είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν χρειαστεί, ώστε εμβόλια και πολίτες να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Να σας ενημερώσω ακόμη ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού τίθενται σε 24ωρη επιφυλακή οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων.Παράλληλα θέλω να  ζητήσω και τη συνδρομή των πολιτών – σε περίπτωση που τα φαινόμενα είναι έντονα- να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας’’.

Στη συνεδρίαση εκτός από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν ο Δ/ντής Π.Π της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Καραλής, ο Δ/της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Π.Π Π.Ε Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράικος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Αποστόλης Θέος, ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Νικόλαος Πούπης, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Δ/της της Π.Υ Καρδίτσας κ. Κων/νος Τσιώλης, ο Δ/της της Π.Υ Σοφάδων κ. Ευάγγελος Ζαβλάγκας, ο Δ/της της Π.Υ Μουζακίου κ. Στυλιανός Φούκας, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Κων/νος Γαβριηλίδης, ο Δ/ντής του ΔΕΔΔΗΕ κ. Δημήτρης Κολοβός, η κα Αφροδίτη Τσικρικά από τη Δ/νση Δασών και ο κ. Σταμάτης Χατζηνικολιδάκης από την Δ/νση Υγείας Π.Ε Καρδίτσας.