Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ, με ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, θα θεσπιστεί μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Επεκτείνεται το μέτρο χορήγησης επιδόματος 800 ευρώ

Η δεύτερη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αφορά την επέκταση του μέτρου χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους, έναντι πέντε 5 που προβλέπεται σήμερα.

ΥΠΟΙΚ: Εξετάζονται ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης συνεχίζεται, με αίσθημα δικαίου».

Πηγή: iefimerida