Διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής. Η φωτιά ξέσπασε στο βουνό πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι και αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο ενώ εκφράζονται φόβοι πως έχουν ήδη προκληθεί ζημιές σε διάσπαρτα σπίτια. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καταφτάσει και νέες ενισχύσεις σε μία προσπάθεια να οριοθετήσει η Πυροσβεστική όσο το δυνατό πιο σύντομα την φωτιά.

Επί τόπου επιχειρούν πλέον 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Παλαιά Λ. Κερατέας-Λαυρίου από την Γέφυρα Αδάμ, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι όπως τόνισε στο ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: “Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο- Αγνοείται ηλικιωμένη”

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Πηγή : news247