Τη ζωή της μητέρας του που κινδύνευε, έσωσε ένα αγοράκι 5 ετών από την Αγγλία, το οποίο τη δύσκολη στιγμή δεν έχασε την ψυχραιμία του και σκέφτηκε να καλέσει σε αριθμό που αναγραφόταν σε ένα ασθενοφόρο παιχνίδι του.

Ο μικρός Τζος βρήκε την μητέρα του να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού τους, έχοντας πέσει σε διαβητικό κώμα. Κάλεσε το 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης και από εκεί τον συνέδεσαν με την αστυνομία, όπως αναφέρει το BBC.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζιτ Μπέικερ, δήλωσε ότι ήταν “πολύ γενναίος”. “Αυτό ήταν απίστευτο να το κάνει ο Τζος. Η γρήγορη σκέψη του να καλέσει τον αριθμό στο ασθενοφόρο παιχνίδι του καθώς ανησυχούσε για τη μαμά του. Ήταν πολύ γενναίος και έμεινε στη γραμμή ενώ φτάναμε στο σπίτι της οικογένειας για να βεβαιωθούμε ότι η μαμά του έλαβε ιατρική βοήθεια” είπε ο κ. Μπέικερ.

Ο Τζος αργότερα προσκλήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και φωτογραφήθηκε μαζί με αστυνομικούς. “Ο Τζος έχει ήδη αποδείξει ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον στην αστυνομία. Ας ελπίσουμε ότι θα τον ξαναδούμε όταν είναι αρκετά μεγάλος ως νέος πρόσληψη”, πρόσθεσε ο κ. Μπέικερ.

Πηγή : news247