Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, αλλάζει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Νομό Καρδίτσας.

Σε όλο το Νομό θα λειτουργήσουν 7 εμβολιαστικά κέντρα, τα μισά δηλαδή από εκείνα που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα να μην συμπεριληφθούν τα επτά Περιφερειακά Ιατρεία σε Αγναντερό, Φανάρι, Ανθηρό, Προάστιο, Ορφανά, Ανάβρα και Καλλιφώνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που οδήγησε στη συγκεκριμένη αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός πως τα περιφερειακά ιατρεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή τυχόν έκτακτες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν.

Κατόπιν τούτου, στο Νομό Καρδίτσας θα λειτουργήσουν τα εξής εμβολιαστικά κέντρα:

• Νοσοκομείο

• 2 ΤΟΜΥ Καρδίτσας

• Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (Πολυιατρεία ΙΚΑ)

• Κέντρο Υγείας Μουζακίου

• Κέντρο Υγείας Παλαμά

• Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Οι κάτοικοι των Δήμων Λ. Πλαστήρα και Αργιθέας, θα εξυπηρετούνται από τα κοντινότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα σε πολίτες άνω των 85 ετών, θα ξεκινήσουν το Σάββατο στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Σε πρώτη φάση θα χορηγηθούν 100 δόσεις εμβολίων, ενώ μαζί με το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει και το εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά. Τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 20 Ιανουαρίου και μετά.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος είχε συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου στην Πεζούλα. Ο δήμαρχος έθεσε στη διάθεση της 5ης ΥΠΕ υποδομές και προσωπικό από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την υποστήριξη της εμβολιαστικής προσπάθειας.

Επίσης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα Δημόσιας Υγείας και  στελέχωσης και ανάπτυξης των δομών υγείας του Δήμου. Ο κ. Νάνος τόνισε στο «Νέο Αγώνα»: «Τα θέματα Δημόσιας Υγείας αποτελούν για τη δημοτική αρχή υψηλή προτεραιότητα, γι’ αυτό και γίνεται τακτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ευτυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε περιοχή χωρίς περιστατικά. Σε επίσκεψή μου στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ έθεσα στη διάθεση του ΕΣΥ προσωπικό και υποδομές του Δήμου για τη στήριξη του εμβολιστικού εγχειρήματος που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Η μάχη είναι κοινή και οφείλουμε να την κεδρίσουμε».