Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στον νέο Ποινικό Κώδικα με τις ποινές να αυστηροποιούνται – Τι είπε για τις γυναικοκτονίες και τα ισόβια

Στην τελική ευθεία έχει η μπει η ψήφιση του σχεδίου με τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικά που περιλαμβάνει αυστηροποίηση ποινών, καθώς όπως τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναμένεται να γίνει μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην κοινωνία όσο και στον νομικό κόσμο» και «να εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Θα προβλέπεται, δε, να μην χορηγείται ανασταλτικό αποτέλεσμα σε ποινές φυλάκισης μέχρι 3 έτη, εφόσον ο δικαστής το κρίνει απαραίτητο.

Γενικά, εξήγησε ο κ. Τσιάρας, πως η αυστηροποίηση των ποινών αποτελεί μία «πολύ δύσκολη άσκηση ισορροπίας», ανάμεσα στη φιλοσοφία που υπάρχει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης για σχετικά χαμηλές σχετικά ποινές και “δεύτερη ευκαιρία” σε όλους τους ανθρώπους που έχουν μια παραβατική συμπεριφορά, και από την άλλη πλευρά «στο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να αισθανθεί ασφαλής και να μη βλέπει κακοποιούς ή παραβάτες να μην τιμωρούνται καν».

Πηγή : reader