Ο ΑΣ Καρδίτσας μετά την αναβολή της περασμένης Τετάρτης επιστρέφει στη δράση και υποδέχεται στο μεγάλο κλειστό το Αγρίνιο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Μάλιστα το ματς θα γίνει με αυξημένη, πλέον, την χωρητικότητα στο 50% όπως αποφάσισε η επιτροπή για τα όσα ισχύουν με την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Για την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση μίλησε ένα από τα μέλη της ωραίας “κυανόλευκης” παρέας, ο Μίλοβαν Ντράσκοβιτς.

Ας δούμε τι είπε στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΑΣΚ:

Πόσο επηρεάζει την ομάδα για τη συνέχεια, το γεγονός ότι έχασε το αήττητο;

«H ήττα στην Καβάλα μας δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια, γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως ήταν μόνο ένα παιχνίδι και μια κακή απόδοση και αυτό είναι που μας ενοχλεί, όχι μόνο πως χάσαμε το παιχνίδι, αλλά κυρίως πως δεν παίξαμε όπως μπορούμε. Κι αυτό σκοπεύουμε να μην το αφήσουμε να επαναληφθεί».

Το Σάββατο, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται το Αγρίνιο. Ποιες είναι οι δυσκολίες αυτού του αγώνα;

«Είναι ένα δύσκολο ματς, γιατί αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει δυνατά και προσπαθεί μέχρι το τέλος. Αν και κερδίσαμε στον πρώτο γύρο εκτός έδρας, είχαμε απέναντί μας μια ομάδα πολύ μαχητική κάτι που χρειάζεται πολλή προσοχή. Έχουμε προβλήματα, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας, θα δώσουμε όλοι μας το 100% και στο τέλος εύχομαι να πανηγυρίσουμε τη νίκη».

Μετά από πολύ καιρό, η χωρητικότητα των γηπέδων αυξάνεται από 10% σε 50%. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός αυτό για την ομάδα;

«Εμείς οι αθλητές παίζουμε για τον κόσμο και όταν οι κερκίδες είναι άδειες, σίγουρα όλοι επηρεαζόμαστε. Περιμένουμε τον κόσμο το Σάββατο δίπλα μας, τώρα που η χωρητικότητα αυξήθηκε γιατί είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Έχουμε ένα καταπληκτικό γήπεδο, η πόλη μας στηρίζει και αυτό είναι μεγάλο μέρος της δύναμής μας. Καλούμε τους φιλάθλους να είναι το Σάββατο δίπλα μας και να χαρούμε όλοι μαζί το ματς και στο τέλος να χαμογελάσουμε».

Η ομάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, κρούσματα και συνεχείς αναβολές αγώνων. Πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα το γεγονός ότι υπάρχουν διαρκείς αναβολές;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες και συνολικά για τον αθλητισμό. Εμείς ταλαιπωρούμαστε εδώ και καιρό από απουσίες και αναβολές, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ρυθμό και σίγουρα υπάρχει ψυχολογική φθορά, όμως δουλεύουμε καθημερινά και έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο της ομάδας και στην προπόνηση που κάνουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δίνουμε ότι έχουμε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται».

Είσαι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί εκτός από το Μαυροβούνιο, στην Ισπανία και την Αυστρία. Πως βιώνεις την εμπειρία του να ζεις στην Καρδίτσα και να αγωνίζεσαι για την ομάδα της πόλης;

«Η πόλη είναι πολύ όμορφη, ιδιαίτερα φιλόξενη για έναν ξένο αθλητή όπως εγώ. Η ομάδα μας λειτουργεί πολύ επαγγελματικά, αντίστοιχα με ομάδες της Α1 Εθνικής, εκεί δηλαδή που είναι ο στόχος μας να πάμε. Αξίζει στην πόλη και στην προσπάθεια που γίνεται, να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω και η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε αυτό το στόχο πραγματικότητα».