Με το ποσό των 10.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Νομό Καρδίτσας.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη. Με το ίδιο ποσό θα ενισχυθούν και οι οικογένειες των θυμάτων από την πλημμύρα στην Εύβοια και από τον σεισμό στη Σάμο.

Στο σύνολο η οικονομικής ενίσχυση στις οικογ νειες, φτάνει τα 130.000 ευρώ για τους οκτώ θανάτους στην Εύβοια, τους τρεις θανάτους από τα πλημμυρικά φαινόμενα από τον “Ιανό” στο νομό Καρδίτσας και τους δύο θανάτους των δύο νέων μαθητών στο σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο.

Ειδικότερα το άρθρο 1 αναφέρει πως: «Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) στους δικαιούχους, όπως ορίζονται ακολούθως:

Δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης είναι: (Α) Ο/η σύζυγος θανόντων, κατά τη διάρκεια και εξαιτίας: α) των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τον Ν. Εύβοιας την 9η Αυγούστου 2020 και τον Ν. Καρδίτσας την 18η Σεπτεμβρίου 2020 και β) του σεισμού στον Ν. Σάμου την 30η Οκτωβρίου 2020 ή το πρόσωπο με το οποίο αυτός/αυτή είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα