Έργο μεγάλης σημασίας βρίσκεται σε εξέλιξη στον ορεινό όγκο της Αργιθέας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, στο οδικό δίκτυο στη θέση «Σκάλα», στο Ανθηρό προχωρούν εργασίες με σκοπό τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών πρόσβασης και αναβάθμισης της περιοχής.

Το σημείο επισκέφτηκαν τη Δευτέρα (18/11) ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μπάμπη Πούλιο, Ηλία Τσιατσιάνη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας κ. Ηλία Παπαδήμα και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Ανθηρού κ. Γιώργο Κωτή, πραγματοποιώντας αυτοψία.

Όπως επισήμανε ο κ. Νούσιος, η υλοποίηση του έργου έρχεται να κλείσει μία «χρονίζουσα πληγή» για να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα και την ιδιομορφία του εδάφους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας  ξεκίνησαν εργασίες προκειμένου να υπάρξουν οι ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους, σε μία γεωγραφική θέση που η ισότιμη μεταχείριση των αναγκών της αποτελεί πάγια αρχή της Περιφέρειας για την απόδοση οριστικών λύσεων σε καθημερινά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ο κ. Νούσιος δήλωσε:

«Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τις υπηρεσίες μας, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου στον ορεινό όγκο του νομού μας. Με σχέδιο και προγραμματισμό συντηρούμε το οδικό δίκτυο καθώς η βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ιδίως σε δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί για μας κορυφαία προτεραιότητα, προκειμένου να παρέχουμε σύγχρονους, ασφαλέστερους και ταχύτερους δρόμους στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του τόπου μας.

Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους συντηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία. Κυρίως, όμως αποδεικνύουν έμπρακτα και ακόμη μία φορά ότι η Αργιθέα για την Π.Ε. Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι μια ξεχασμένη περιοχή. Η φιλοσοφία μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη με έμφαση στον άνθρωπο και στις ανάγκες του».