Η Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Αγραφα, πραγματοποίησε προχθες στα πλαίσια της καθιερωμένης συνέλευσης της Πέμπτης, την προβολή του εξαιρετικά ενδιαφέροντος ντοκυμαντέρ “Ο ασκός του Αιόλου” σε σκηνοθεσία του Νασίμ Αλάτρα.

Πρόκειται για μια αποκαλυπτική παραγωγή, που είναι αποτέλεσμα γυρισμάτων δύο χρόνων σε δεκαέξι περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων  συνεχόμενης δημοσιογραφικής έρευνας.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε, είδε μια πραγματικότητα που παραμένει “θολή” και καλά κρυμμένη όλα αυτά τα χρόνια, διάστημα όπου συντελείται μια συστηματική προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η εικόνα της “πράσινης” ανάπτυξης!

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Κι όσοι παρακολούθησαν ή παρακολουθήσουν την εν λόγω ερευνητική προσπάθεια, θα μείνουν εμβρόντητοι για το τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να συμβεί…

Η διασπορά των ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα κατά τρόπο ανεξέλεγκτο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, η ασύστολη χορήγηση αδειών σε πολυάριθμες εταιρείες που σχεδόν όλες καταλήγουν σε συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις “επενδύοντας” σε ελεύθερη και δημόσια γη, ο ρόλος λειτουργών του κράτους, καθώς και συνεντεύξεις ειδικών αλά και απλών πολιτών.

Η παρουσίαση του ντοκυμαντέρ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αδιάκοπης δράσης της “Ανοιχτής Συνέλευσης” για ενημέρωση και κινητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται ερήμην  ήδη στις βουνοκορφές των Αγράφων όπου έχει αρχίσει ήδη το σκάψιμο (Τύμπανος) και μάλιστα σε καιρούς πανδημίας και μετά την καταστροφή από τον Ιανό, χωρίς να αντιδρά κανένα θεσμικό όργανο της περιοχής, παρότι έχουν καταθέσει υπό την πίεση της κοινωνίας αρνητικές γνωμοδοτήσεις.

Στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική κινητοποίηση στα Αγραφα.

Πιο κάτω στο βίντεο μπορείτε να δείτει το ντοκυμαντέρ “Ο ασκός του Αιόλου”.