Άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση προγραμματίζει η ΤΕ Κ α ρ δ ί τ σ α του ΚΚΕ την Παρασκευή 14 Αυγούστου στο Νεοχώρι (πλατεία Αγίου Γεωργίου) στις 19.30 μμ. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Μούστου (Δάφνη) με τίτλο «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ» Το βιβλίο αποτελεί φωτογραφική ανατύπωση της έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει το 1945 από τις Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις.

Είναι προσφορά από το Αρχείο του ΚΚΕ συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σύλλογοι, φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Θεσσαλίας και της Ευρυτανίας ενάντια στην κα- ταστροφή των βουνοκορφών των Αγράφων.

Στο περιεχόμενό του ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει πλευρές της δράσης του ΔΣΕ και το ηρωικό μεγαλείο των μαχητών και μαχητριών του μέσα από τις αφηγήσεις του Μενέλαου Μούστου, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος μετείχε στο ηρωικό πέρασμα της Νιάλας και κατέγραψε όλη την εξέλιξη του ηρωικού αυτού αγώνα Την παρουσίαση θα κάνει ο Θανάσης Λεκάτης μέλος της Επιτροπής Αρχείου του ΚΚΕ.