Ένα απο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μέχρι τώρα πορεία της Αναγέννησης στο πρωτάθλημα της super league 2 αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος στο οποίο βρίσκεται μια ανάσα από μια πρωτοφανή διάκριση, είναι ο χαρακτήρας της

Η ομάδα δεν έχει απλά τοποθετήσει ψηλότερα τον πήχη μετά τη θριαμβευτική επάνοδο από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, αλλά διαμόρφωσε και μια φυσιογνωμία που την χαρακτηρίζει το πνεύμα της νικήτριας!

Σε κάθε παιχνίδι, από το πρώτο που έδωσε το καλοκαίρι στη Βέροια για το Κύπελλο Ελλάδος, μέχρι και το τελευταίο την περασμένη Τετάρτη στο Αλκαζάρ, ακόμη και σ’ αυτά που γνώρισε τις δύο ήττες (με Νίκη Βόλου και ΠΑΟΚ Β’), ήταν αυτή που καθόριζε το ρυθμό και είχε την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο!

Εχει επιθετική φύση που χαρακτηρίζει τις ομάδες που επιδιώκουν να κάνουν πρωταγωνιστική πορεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιδόσεις της στην αμυντική της λειτουργία είναι κακές.

Εχει δεχθεί άλλωστε μόλις πέντε γκολ (τα δύο με πέναλτι στον αγώνα με τα Τρίκαλα), έχοντας μάλιστα αφήσει πίσω της με επιτυχία ιδιαίτερα παιχνίδια με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ενώ στην παραγωγή φάσεων και τερμάτων είναι επίσης εξαιρετική ιδιαίτερα στους εντός έδρας αγώνες που το γήπεδο “γέρνει”!

Ολα αυτά χαρακτηρίζουν μια ομάδα που είναι έτοιμη να κάνει πρωταθλητισμό. Μια ομάδα που δεν έχει παίξει με τους… μπασκετμπολίστες της Καβάλας, όπως για παράδειγμα η Ξάνθη που της έβαλε έξι γκολ αυξάνοντας κατακόρυφα τον συντελεστή τερμάτων της!

Ναι, μπορούμε να το πούμε ανεπιφύλακτα ότι η Αναγέννηση άλλαξε επίπεδο φέτος και σε όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο και πέρα απ’ όλα αυτά, παίζει (κατά γενική ομολογία) το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής στην κατηγορία ακόμη κι απ’ αυτούς που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας…

Θ.Κ.