Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που διεξήγαγε έδωσε στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. Οι έρευνες συμπεριλαμβάνουν και μεγάλο μέρος της περιοχής της Μαγνησίας, από τα όρια με τη Φθιώτιδα έως τα Καλά Νερά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΠΑΚΟΕ οι δειγματοληψίες έγιναν στις 19 Μαίου και στις 25 Μαίου στο θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με αυτές, επτά ακτές της Μαγνησίας κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για την παραλία “Cafe Γαλαξίας” στη Νέα Αγχίαλο, και μπροστά από το “Τσιπουράδιο Γιούσουρι” επίσης στη Ν. Αγχίαλο. Ακόμα οι παραλίες Αλυκών (ταβέρνα markiz), Πευκάκια στα δεξιά της παραλίας, Πευκάκια είσοδος Graceland, Αγριά πλησίον δημοτικού σχολείου και Αγριά πλησίον BP.

Στην πρώτη παραλία βρέθηκαν κολοβακτηρίδια κοπράνων 328, ecoli 55 και εντερόκοκοι 122. Στη δεύτερη παραλία 256, 50 και 102 αντίστοιχα.

Οι μετρήσεις αυτές, έρχονται σε αντίθεση με όσα παρουσίασε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, βρίσκοντας όλες τις ακτές καθαρές (δείτε εδώ) ως αποτέλεσμα 94 δειγματοληψιών.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ έρχονται σε σύγκρουση με τις επίσημες μετρήσεις.

Παράλληλα, το ΠΑΚΟΕ μέτρησε και άλλες παραλίες της Μαγνησίας και της βρήκε κατάλληλες για κολύμβηση. Αυτές είναι: Αλμυρός παραλία προς τα δεξιά, Αλμυρός παραλία ναυαγοσώστη, Παραλία Χρυσής Ακτής, ταβέρνα Βάιος, Παραλία Χρυσή Ακτή ταβέρνα Βράχος, Αλυκές (αμμος), Χρυσή ακτή (τέλος), Χρυσή Ακτή (ναυαγοσώστης), Αλυκές (Λουκάντα), στα Πλατανίδια και στα Καλά Νερά.

 Κατάλληλες για κολύμβση οι ακτές υποστηρίζει η αντιπειφέρεια Μαγνησίας

Ποιες ακτές της Μαγνησίας έβγαλε ακατάλληλες για κολύμβηση το ΠΑΚΟΕ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, κινούμενη πάντοτε στα πλαίσια τήρησης της νομοθεσίας, σχετικά με τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης, της έκδοσης αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας θαλασσίων υδάτων, της ανάγκης για την συστηματική παρακολούθηση των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 94 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του έτους 2020.

Με βάση τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης .

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Επισημαίνουμε ότι σε όλες και στις πλησιέστερες ακτές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου,επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους ».