Τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής στη Δυτική Θεσσαλία εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, τα οποία έκοψαν χθες το πρωί την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Κωτσού, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Καραγιάννη, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Αντωνίου στάθηκε στην καθυστέρηση των εργασιών για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής επισημαίνοντας ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει αφού με την ολοκλήρωση του οι ταχύτητες που θα μπορεί να αναπτύσσει το τρένο θα είναι της τάξης των 160χλμ/ώρα και το δρομολόγιο Αθήνα-Καρδίτσα θα διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε ότι για το έργο ο σύλλογος έκανε έναν πολύχρονο αγώνα ενώ συνεχίζει να διεκδικεί έργα που θα καταστήσουν τον σιδηρόδρομο ασφαλέστερο, οικονομικότερο και κύριο μέσο μεταφοράς. Ειδικότερα οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου στην Καρδίτσα διεκδικούν:

-ίδρυση και λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην Καρδίτσα στη Δυτική Θεσσαλία

-έναρξη των εργασιών για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Καλαμπάκα έως την Κοζάνη αρχικά και κατόπιν έως τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

-Προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα

-Επανακυκλοφορία τω αμαξοστοιχιών που καταρ γήθηκαν.