Τουλάχιστο 25 θετικα κρούσματα κορονοϊού σε τουρίστες από Βουλγαρια και Ρπυμανία ανιχνεύτηκαν σήμερα στο συνριακό σημείο εισόδου στη χώρα στον Προμχώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα θετικά κρούσματα θα είναι περισσότερα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των «εισαγόμενων κρουσμάτων» κορονοϊού στη χώρα από τις πύλες εισόδου, με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που εισήλθαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, να βγαίνουν θετικά σε τουλάχιστον 25 τουρίστες.

Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική Βουλγαρία, αλλά και τη Ρουμανία, με τους υπεύθυνους του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί επιτόπου τους ελέγχους να αναφέρουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θυμίζουμε ότι από την περασμένη Δευτερα ισχύει η απαγόρευση εισόδου πό τον Προμαχώνα τουριστών από τη Σερβία, ενώ το τελωνείο στους Ευζώνους παραμένει κλειστό, καθως η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε καραντίνα.

Aπό προχθες Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αντί των δειγματοληπτικών τεστ τον Προμαχώνα , να προχωρήσει σε τεστ για κορονοϊό στο 90% των εισερχομένων