Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στη διοίκηση  της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η φερόμενη διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή.

Το συγκεκριμένο έντυπο πάντως δεν περιελάμβανε καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιός ζητούσε τη συναίνεση και παράλληλα είχε τυπογραφικά λάθη

https://i0.wp.com/i1.prth.gr/images/w880/files/2021-01-05/charti.png?w=696&ssl=1

Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς. Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.