«Σαφάρι» ελέγχων για το τσιγάρο στην πόλη της Καρδίτσας, πραγματοποίησε χθες το πρωί αρμόδιο κλιμάκιο.

Στο… στόχαστρο του κλιμακίου βρέθηκαν κυρίως καταστήματα εστίασης.
Μάλιστα σε ένα κατάστημα (καφέ) επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη, διότι εντοπίστηκαν να καπνίζουν δύο πελάτες.
Στους πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο από 100 ευρώ στον καθένα.
Πριν περίπου ένα μήνα, επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα σε υπευθύνους καταστημάτων συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και πέντε πρόστιμα σε καπνιστές συνολικής αξίας 500 ευρώ.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αντικαπνιστικό νόμο, γνωστοποιεί ότι η υπόθεση πήρε δικάσιμο στο ΣτΕ για τις 20 Μαρτίου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Είναι καιρός πλέον, ολόκληρος ο κλάδος, αλλά και τα εκατομμύρια καταναλωτών, καπνιστές και μη καπνιστές, να λειτουργήσουν σε ένα φιλόξενο πλαίσιο για όλους. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν χωρούν ακόμα έναν διχασμό» σημειώνει στη συνέχεια το ΠΑΣΚΕΔΙ για τον αντικαπνιστικό νόμο.
Το Σωματείο τονίζει ότι δεν ζητά την κατάργηση του αντικαπνιστικού νόμου, ούτε παίρνει το μέρος των καπνιστών. «Είμαστε με την εφαρμογή ενός δίκαιου πλαισίου, που προστατεύει ΚΑΙ τη δημόσια υγεία ΚΑΙ τους επιχειρηματίες, δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στην έννοια του “επιχειρείν”» προσθέτει. Καταλήγοντας, το ΠΑΣΚΕΔΙ καλεί όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης να συμμετάσχουν στην ομαδική προσφυγή κατά του αντικαπνιστικού νόμου στο ΣτΕ, μέσα από την ειδική ενότητα που έχει στην ιστοσελίδα του.