Αν προσπαθούσαμε με μια λέξη να περιγράψουμε τα συναισθήματα που επικρατούν αυτή την εποχή στις τάξεις του μεγαλύτερου αθλητικού φορέα της περιοχής μας, θα ήταν η αβεβαιότητα.

Ενώ διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου και οδεύουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, η κατάσταση παραμένει ως έχει και η αναστολή των προπονήσεων και φυσικά της αγωνιστικής δράσης εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ!

Από τις 7 Νοεμβρίου όπου αποφασίστηκε και επίσημα το καθολικό “λουκέτο” στη χώρα μας έχουν σταματήσει τα πάντα και οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται σε… απομόνωση, μακριά από το φυσικό τους χώρο που είναι το γήπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια κινητικότητα και αναφορές (για πρώτη φορά εδώ και καιρό) σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης της δράσης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά όπως γράψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις… διαθέσεις του κορωνοϊού!

Κατά πως βλέπουμε μετά από τόσες ημέρες Lockdown, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η λίστα των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους και άλλων που σπεύδουν για νοσηλεία, παραμένει σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που δεν επιτρέπει συζητήσεις για επάνοδο στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Ακόμη κι αν έχουμε μια θεαματική βελτίωση και αποφασιστεί όπως ειπώθηκε η επανέναρξη στο τέλος του ιανουαρίου, θα χρειαστεί ένα σεβαστό διάστημα για τις ομάδες να βρούν έναν στοιχειώδη βηματισμό για να επανέλθουν στη δράση.
Και ο,τι ισχύει για τις υπόλοιπες ομάδες, φυσικά ισχύει και για την Αναγέννηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη κι αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, θα διεξαχθεί με άλλους όρους απ’ αυτούς που αρχικά είχαν αποφασιστεί και το ποιον θα εξυπηρετήσουν αυτές οι αλλαγές, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Σ’ αυτό το μακρύ διάστημα απραξίας οι μόνοι που βολεύτηκαν ήταν οι σύλλογοι που ήταν έτοιμοι να πετάξουν… “λευκή πετσέτα” (βλέπε Κοζάνη), ενώ εκείνοι που είχαν στόχους και προγραμματισμό για ανοδική πορεία (βλέπε Αναγέννηση) έχουν υποστεί ζημιά. Το κατα πόσο αυτή θα είναι ελεγχόμενη, αναστρέψιμη ή ανεπανόρθωτη είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το εκτιμήσει κανένας.

Για την ώρα, συνεχίζεται αυτή η βασανιστική αναμονή για διοικούντες, αθλητές, προπονητές, αλλά και φιλάθλους που έχουν χάσει τη δυνατότητα να παρακολουθούν έστω εξ αποστάσεως τη δραστηριότητα της αγαπημένης τους ομάδας.
Όλα είναι ανοιχτά…