Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
στο Νομό Καρδίτσας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Το πρωί της Παρασκευής,
στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας Αντιπυραρχου κ. Κωνσταντίνου Τσιώλη, του Διοικητή της Π.Υ Μουζακίου κ. Στέλιου Φούκα, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών.

Ο κ. Τιμόθεος ευχήθηκε στο πυροσβεστικό σώμα υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους και υπογράμμισε πως και στη φετινή αντιπυρική περίοδο η Μητρόπολη θα βρίσκεται στο πλευρό του πυροσβεστικού σώματος, αλλά και των φορέων- εθελοντών που συνεργάζονται στη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Διοικητής κ. Κων/νος Τσιώλης κάλεσε το προσωπικό της Πυροσβεστικής να επιδείξει για ακόμη μια χρονιά υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος από τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Τιμόθεο για την ευλογία του και ευχήθηκε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς η φετινή χρονιά να κυλήσει ομαλά.